logo
شاهسون سیر دانا
- شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری / شماره ثبت: 501387
021 8834 4341
شنبه تا پنجشنبه 9 الی 18
shahsavanseir2@
shahsavanseir@
کلیسای ارامنه آبادان کجاست؟

کلیسای ارامنه آبادان کجاست؟

1403/11/07

کلیسا سورت گاراپت یا کلیسه ارامنه آبادان یکی از سه کلیسا شهر آبادان و تنها کلیسا باقی مانده در آبادان می‌باشد. دو کلیسا دیگر امروزه حتی بنایی از آن‌ها باقی نمانده است اما با این حال کلیسا سورت گاراپت از زمان پهلوی در آبادان باقی مانده است و در کنار دیگر جاذبه‌های گردشگری و طبیعی شهر آبادان به عنوان یکی از جذاب‌ترین کلیساهای ایران شناخته می‌شود. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با یکدیگر بیشتر به بررسی این بنای تاریخی و باشکوه بپردازیم.

اطلاعات کامل کلیسا سورت گاراپت یا کلیسای ارامنه آبادان

شهرهای جنوبی ایران مخصوصا آبادان، از ایام قدیم یکی از مهم‌ترین نقاط برای ادیان و تمدن‌های مختلف بوده است و به همین دلیل در این شهر معابد ادیان کهن و بسیاری از کلیساها و مساجد مذاهب مختلف در این شهر، به تعداد بسیاری یافت می‌شوند.

کلیسا سورت گاراپت یکی از اماکن مذهبی و مقدسی است که هنوز هم در این شهر پابرجاست و تنها کلیسا باقی مانده در این شهر است.

این کلیسا با نام سورت گاراپت و نام کلیسا ارامنه آبادان شناخته می‌شود و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. فرصت دیدن این مکان خاص را در تور خوزستان از دست ندهید.

کلیسا ارامنه آبادان زیر نظر شورا خلیفه گری ارامنه جنوب و اصفهان فعالیت خود را ادامه می‌دهد.

کلیسای ارامنه آبادان

از نکات جالب این کلیسا مجاورت آن با مسجد امام موسی بن جعفر (ع) است که نمادی از احترام متقابل پیروان الهی را به تصویر کشیده است.

پیش از کلیسا ارامنه آبادان، دو کلیسا دیگر به نام‌های: کلیسا کریستوفر و کلیسا آشوری دو کلیسا دیگر آبادان بودند که متاسفانه امروزه هیچ اثری از آن‌ها باقی نمانده است.

تاریخچه کلیسا ارامنه آبادان

کلیسا ارامنه آبادان یا همان سورت گاراپت مقدس در سال 1336 شمسی در دوران پهلوی به عنوان بزرگ‌ترین تالار اجتماعات ارمنی‌های مقیم آبادان بنا شد. این کلیسا مانند مساجد شهر آبادان به عنوان یکی از سنگرهای رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی به شمار می‌رفت.

در سال 1375 بیش از چهل درصد کلیسا که در زمان جنگ آسیب دیده بود تا سال 1378 به طور کامل بازسازی و مرمت شد.

در سال 1378 پس از بازسازی و مرمت کلیسا، با حضور اسقف ارامنه جنوب ایران و اصفهان جناب دکتر کوریون پاپیان و با حضور بیش از 400 مهمان از مسئولین، فرماندار آبادان و مهمانانی از خارج از کشور و از شهرهای تهران و اصفهان و شیراز مجددا بازگشایی شد.

متاسفانه پس از جنگ ارامنه آبادان به شهرهای دیگر مهاجرت کردند و امروزه به دلیل جمعیت بسیار اندک مسیحیان در آبادان در این کلیسا مراسم مسیحیان برگزار نمی‌شود.

داخل کلیسای ارامنه آبادان

ویژگی‌های معماری کلیسا ارامنه آبادان

برای ورود به کلیسا باید از چهار در دو لنگه چوبی که بر هر لنگه این درها یک صلیب حک شده است عبور کنید. کلیسا ارامنه آبادان شامل دو گنبد مخروطی شکل و ساخته شده از آلومینیوم است که یکی از آن‌ها بر روی ساختمان اصلی و دیگر در قسمت انتهایی ساختمان کلیسا قرار گرفته‌اند. درون ساختمان از معماری ساده و نورپردازی به سبک کلیساهای دیگر است.

رنگ ساختمان به رنگ سفید با گنبدهایی آبی رنگ و سقف‌های شیبدار است.

جاهای دیدنی آبادان خوزستان

آدرس و ساعات بازدید از کلیسا ارامنه آبادان

در حال حاضر امکان بازدید از درون ساختمان کلیسا وجود ندارد، با این حال بازدید از نما بیرونی ساختمان و محوطه آن امکان پذیر است.

این کلیسا در: ابتدای خیابان زند، جنب مسجد بهبهانی‌ها قرار دارد و اگر در حال بازدید از مسجد رنگونی‌ها و موزه آبادان بودید می‌توانید به سادگی و سریع‌ترین حالت ممکن به محل کلیسا برسید و از آن نیز بازدید کنید. همچنین می‌توانید در هر ساعتی از روز برای بازدید از این بنا و نما بیرونی آن اقدام کنید.

دیدن جای دیدنی آبادان در خوزستان

تور خوزستان با شاهسون سیر

بازدید از کلیسا سورت گاراپت یا همان کلیسا ارامنه آبادان می‌تواند برای معماران و علاقه مندان به تاریخ معاصر و تاریخ ادیان موقعیت بسیار جذابی باشد. همچنین بسیاری از ارامنه آبادان ممکن است هنوز هم به این کلیسا سر بزنند و اگر خوش شانس باشید شاید بتوانید آن‌ها را پیدا کنید و درباره این کلیسا چند داستان و خاطره جذاب از آن‌ها بشنوید. امیدواریم که این مطلب برای آشنایی با کلیسا ارامنه آبادان به شما اطلاعات کافی را داده باشد و مانند همیشه از شما می‌خواهیم که اگر تجربه‌ای از بازدید از کلیسا ارامنه آبادان دارید لطفا آن را با ما به اشتراک بگذارید.

گردشگریهنر و معماری